Индустриски компании

Индустриските компании подлежат на тековна трансформација: превземањата, припојувањата и предизвиците од глобалната конкуренција вршат постојан притисок за промени. Со новите тенденции кои стануват се поскапи и поризични, а циклусите на иновации се покуси, на пазарот веќе не е можна прецизна диференцијација врз основа на производ. Како врв на сето тоа, клиентите имаат поголеми очекувања и постои растечки притисок за подобрување на продуктивноста а истовремено намалување на трошоците.
За да ја задржат својата конкурентност и продуктивност, многу индустриски компании се фокусираат на подобрување на своите деловни процеси и се насочувааат кон ИТ технологијата, што ја формира технолошката база за ефикасни промени. Резултатот- зголемена внатрешна и надворешна соработка, побрз пласман на пазарот како резултат на поефикасни процеси и директен пристап до информации. Со real-time способности, индустриските компании можат да ја зголемат транспарентноста во рамките на претпријатието, да носат поинформирани деловни одлуки, да одговорат на промените во деловната средина и подобро и побрзо да ги исполнат потребите на клиентите.

С&Т е водечки ИТ консултант и системски интегратор во индустрискиот сектор кој управува со и ги подобрува деловните резултати на клиентите. Ние го комбинираме индустриското искуство и знаење со технологијата за да им помегнеме на нашите клиенти брзо да развиваат иновативни производи и ефикасно да управуваат со сопственоста. Ние создадовме прилагодени решенија за индустриските компании изградени врз нашето портфолио од првокласни стандардни апликации, консалтинг, развој на решенија, експертиза на имплементација, менаџмент и деловни процеси.

С&Т нуди:
 • Консултации за компаниски процеси како основа на конкурентност
 • Консултации и поддршка на деловни мрежни процеси
 • Проверена апликција, деловен процес, инфраструктура и ИТ трансформациски услуги


Со нашиот широк опфат на способности ги трансформираме наследените системи во централна и источна Европа во real time платформи на претпријатија и процеси за да обезбедиме неспоредлива продуктивност.

На своите клиенти во производната индустрија, реномираните компании со искуство на пазарот или оние кои штотуку влегуваат во него, С&Т им обезбедува конултантски услуги, проект менаџмент, системска интеграција и оперативна поддршка, заедно со сеопфатно портфолио и првокласни производи и решенија.

Овие услуги ги нудат следните решенија:
 • Менаџмент на ланец на набавка (Supply chain management -SCM) со цел максимално да се зголеми производството и профитабилноста
 • Обработка на вредносни услуги
 • Исполнување на пропишаната регулатива
 • Менаџмент на витален циклус на производ (Product lifecycle management -PLM) за совладување на конкуренцијата и подобрување на корпоративните резултати преку интеграција на деловни процедури на компанијата
 • Менаџмент на односи помеѓу клиент и партнер (Customer & partner relationship management -CRM, PRM) за зголемување на лојалноста на клиентите и управување со каналите на информации, како и за успешни маркетиншки кампањи и подобрување на свеста за вашиот бренд.
 • Планирање на ресурси на претпријатие (Enterprise resource planning -ERP) за управување со и надгледување на вашето работење, од интерни купувања и платни списоци до глобална соработка во ланецот на набавка
 • Менаџмент на набавка и потекло (Procurement & sourcing management) за подобрување на куповната ефикасност и квалитет, истовремено ведејќи грижа за намалување на трошоците.
 • Интеграција на процес и апликација (Process & application integration -EAI) за оптимизација на бизнисот преку поврзување на апликации, информации и луѓе со деловни процеси и web услуги.
 • Менаџмент на инфраструктура и перформанс (Infrastructure & performance management) за оптимизација на ефикасноста на вашите инвестиции
 • Интеграција на компанија

Избрани референци во производниот сектор

Азија (Кина/Јапонија) Atotech
Bruker AXS
NEC SCHOTT Components
Puratos Japan
Австрија Agrana Beteiligungs AG
AMAG
Andritz AG
AVL List GmbH
Brenntag
Fritz Egger GmbH
Fischer GmbH
Infineon
Knauf GmbH
Mondi Business Paper Austria AG
OMV AG
Plansee Metall GmbH
Porsche Holding GmbH
Steirerobst AG
Stölzer Oberglas GmbH
Voestalpine AG
Wienerberger AG
Босна и Херцеговина Mittal Steel Zenica
Bimal d.d Brčko
Meltal d.o.o Sarajevo
Mittal Rudnici Prijedor d.o.o
Pliva pharmaceuticals Sarajevo
Бугарија Vidima Ideal
Holcim Bulgaria AD
E.ON IS
EVN
DHL
TNT
Хрватска Belisˇc’e
INA d.d.
LURA
Podravka
Pliva
Чешка Република ArvinMeritor
Barum Continental
DENSO Manufacturing Czech
KNORR – BREMSE
MOTOR – JIKOV Goup
IFE CR
IMI PlcNestle Cesko
KBA Grafitec
METAL
nkt cables
Nowaco
Procter & Gamble Rakona
Skoda Auto
STOCK Plzen
TOS Varnsdorf
Германија Bosch Rexroth
Knorr-Bremse Systeme für Schienenfahrzeuge
Унгарија Invest Trade
Lura
XEROX Europe
Македонија Makstil AD
Okta AD
Mittal Steel
Молдавија Moldova Steel Works
Полска Alstom
APATOR
Bombardier
Centrostal Bydgoszcz
CNH
Elana
IMI Plc.
Jutrzenka
Kety Group
Kronopol (Swiss Krono Group)
RAFAKO
WSiP
Романија A&D Pharma
Mittal Steel
Heidelberg Cement
Holcim
Petrom SA
Schneider Electric
Русија Avtovaz
British American Tobacco
Cherkisovski meet plant
Danon
Renault
Србија Dijamant
Jugohemija
Knauf
Metalac
Politika Newspapers & Magazines
Sojaprotein
Словачка Alcatel Slovakia
BSH Drives and Pumps
Duropack Turpak Obaly
Embraco Europe
EMBRACO Slovakia
Heineken Slovakia
Hella Slovakia Front-Lighting
Hella Slovakia Innen-Leuchten
Hella Slovakia Signal-Lighting
Hella-Behr Slovakia
Holcim Slovakia
HYDROALUNIUM / SLOVALCO
LEONI Cable Neuburg
LEONI Slowakia
Metsä Tissue / Tento
Mondi Business Paper SCP
Panasonic Electronic Devices Slovakia
Podravka International
Premagas
Rautenbach Slovakia
Rhodia Industrial Yarns
Slovnaft / MOL
WERTHEIM Safes
Whirlpool Slovakia
Yazaki Wiring Technologies Slovakia
ZF Boge Elastmetall Slovakia
ZF SACHS Slovakia
Словенија Belinka
Fructal d.d.
Gorenje
Kolektor
Krka d.d.
Radenska
TPV Novo Mesto
Revoz
Lek
Pivovarna Union
Pivovarna Laško
NEK
Viator & Vektor
Hidria
TCG UNITECH Lth-ol d.o.o.
Kovinoplastika Lož
Cinkarna Celje
DZS
Helios
Trimo
Droga Kolinska
Швајцарија AMAG
Турција Arkas
Pfizer Turkey
Украина Coca-Cola
Intersplav
South Western Railway
Zarya